Tony Rizzo's Orchestra - Mambo Inn (2021)

Zvonimir Bajević's trumpet parts recorded at Cycle Studio.

Service category: Recording

Book session now

Mambo Inn nova je pjesma Tony Rizzo Orchestra (bnm-portal.com)

"Tony Rizzo’s Orchestra orkestar koji je nastao iz Šljamkestre, duhovnog prethodnika ovog ”projekta”. Osnivač i duhovni vođa Šljamkestre Ante Jeličić kroz mnogobrojne sessione sa Šljamkestrom je polagano došao do aranžmanskih rješenja koja će i biti predstavljena na nadolazećem albumu Tony Rizzo’s Orchestra.

Druženje u šljamkestri je uvijek rezultiralo neartkuliranim raspravama zbog pretjeranog divljenja ”prehrambenim proizvodima”. Iz tog razloga malo se pričalo, a puno jamiralo. Šljamkestra je djelovao kroz tri faze: volume 1. (svi zvukovi istovremeno na drum beat i sa distorzijom), volume 2. (svi zvukovi istovremeno bez bita i sa zabranom distorzije) i volume 3. (povremeni zvukovi sa aranžmanskim rješenjima). Tako da je Tony Rizzo’s Orchestra zapravo Šljamkestra volume 4.

Pripremljeno je deset kompozicija koje će se izdavati svakih par mjeseci po jedna, i u jesen 2022. godine izdati kao album prvijenac ovog orkestra. U orkestru djeluju glazbenici iz raznih dijelova Hrvatske i Svijeta. To su: Ante Jeličić (Tony Rizzo), Viktor da Kosta, Miro Kadoić, Krešimir Validžić , Zvonimir Bajević, Miron Hauser, Mladen Barešić, Boris Plazibat i td.  Orkestar se bazira na akustičnim instrumentima i to je glavna stilska odrednica, s obzirom da će kompozicije varirati u raznim stilovima. Prva pjesma Mambo Inn, je napravljena u dalmacija latin ritmu."

Book session now